Yogalessen

Zoek de Yogavorm die bij je past

Yoga is jezelf ontdekken. Het is je grenzen verkennen en verleggen, en in staat zijn echt jezelf te zijn. Het is de tijd nemen om je te herinneren wie je bent, omdat we dat vergeten zijn door de stress en drukte van het dagelijks leven.

Een van de redenen waarom Yoga zo enorm in populariteit is toegenomen, is dat het bijdraagt om weer in harmonie met jezelf te komen.

De belangrijkste vorm van Yoga die in het Westen bekend is, is Hatha yoga. Hatha yoga is een verzamelnaam voor een aantal vormen van yoga die het lichaam als basis nemen, zoals Iyengar yoga, Ashtanga yoga en een afgeleide moderne variant van Ashtanga yoga, Power yoga.

Hatha yoga is een yogatype dat volharding en inspanning vraagt van het lichaam teneinde tot bewustzijn van het lichaam te komen. Door ons te richten op het lichaam wordt de geest naar het moment gebracht. Daardoor vallen zorgen weg en moet er even niets meer. Een van de redenen waarom yoga zo verfrist, is omdat er, als is het maar voor een ogenblik, alleen de realiteit van het moment is. Telkens als we tot het moment zelf komen, laten we wat overtollige bagage achter. Uiteindelijk zullen we steeds vaker en langer stress verminderen. Uiteindelijk zorgt Yoga dus voor een levenstraining.

YogaZone biedt de volgende Hatha Yoga vormen. Iyengar yoga, Ashtanga yoga en Power yoga. De docenten zijn internationaal gecertificeerd en blijven zich continu ontwikkelen.

(Bron: De Yogagids Christiana Brown)