Yoga4Hardlopers

Waarom Yoga en Hardlopen elkaar mooi aanvullen

Langere tijd is bekend dat hardlopen en yoga elkaar aanvullen om de volgende redenen :

  • Je spieren worden er soepel van en dat vermindert het risico op blessures.
  • Yoga verbetert je houding tijdens het hardlopen. Bij yoga is er veel aandacht voor je houding, en de kennis en vaardigheden die je bij de yoga opdoet kun je gebruiken tijdens het hardlopen.
  • Je ademhaling is een essentieel onderdeel van yoga. Doordat je via yoga bewust wordt van je ademhaling kun je dit tijdens het hardlopen toepassen.
  • Bij yoga word je je bewust van je lichaam: wat doet een bepaalde oefening met je, hoe voelt het? Deze mindfulness kun je toepassen tijdens het hardlopen.
  • Yoga is net als hardlopen overal uitvoerbaar en wanneer je maar wilt.

575643_586076544785140_953577781_n-2-e1391465666197

Regelmatig hardlooptrainingen in combinatie met Yoga

Bij YogaZone is het idee ontstaan om hardlopen en yoga te combineren omdat de yogadocenten en vele yogi’s fanatieke hardlopers bleken te zijn en merkten dat yoga een prima aanvulling was op de hardlooptrainingen.

Wij als docenten merken dat yoga ons veel verder heeft gebracht met het hardlopen. Vanuit onze eigen enthousiasme en de goede resultaten van deze combinatie willen we regelmatig hardlooptrainingen verzorgen in combinatie met yoga. Vanaf 1 februari 2017 starten we met een Yoga4Hardlopers bij hardloopvereniging C.A.V. Energie in Barendrecht. Meer informatie? Stuur een mail naar info@YogaZone.eu.