Stephany Sastroredjo

 

StephanyLarge

Na vele jaren ervaring in het bedrijfsleven bij diverse bedrijven als KLM (Costa Rica) en Unilever wilde ik eens iets compleet anders.  Deze onrust ontstond tijdens mijn sabbatical in Brazilië. Nu vele jaren later werk ik nog steeds in het bedrijfsleven, maar heb ik mijn plannen eindelijk omgezet in actie. Ik ben vele jaren actief geweest in het geven en zelf beoefenen van diverse sporten zoals Aerobic, Steps, BBBB, Tae-Kwon-Do en hardlopen. Hier wilde ik altijd iets mee gaan doen.

Ik merkte dat ik behoefte kreeg aan een andere manier van bewegen. Tijdens mijn rondreis door Japan, China en andere Aziatische landen werd ik geraakt door de sereniteit van deze landen. Maar juist in de hectiek in India werd mijn nieuwsgierigheid voor yoga aangewakkerd. Hoe kon men daar door de enorme mensenmassa’s en drukte de rust vinden? Mijn zoektocht binnen verschillende yogastromingen was hiermee gestart en in Sri B. K. S. Iyengar vond ik mijn ware guru (leermeester).

Alhoewel ik me nog steeds actief bezig houd met hardlopen, wilde ik een manier van bewegen gaan beoefenen waarin persoonlijke verdieping centraal staat, maar waarbij ook een fysieke uitdaging plaatsvindt. Daarom begon ik in 2007 met de Iyengar Yoga Opleiding aan het Iyengar Yoga Institute te Amsterdam.

Na het beëindigen van deze yogaopleiding, was ook mijn interesse gewekt in een andere yogastroming genaamd Ashtanga Yoga. De teacher training heb ik gevolgd bij David Swenson in Ierland (Greystones).

Daarnaast heb ik de Poweryoga opleiding gedaan bij het Dashra Center in Montfoort, bij Tonnie Goes.

Om op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen en uiteraard om uitdagende lessen te blijven geven volg ik regelmatig bijscholingen van diverse bekende Yoga docenten als Cle Souren, Delilah King, Pascal Poell (senior Iyengar docenten) en David Swenson.

Het is mijn wens anderen mee te nemen in mijn passie en te inspireren om hun body en mind in balans te krijgen en te behouden. Het werken met lichaam en geest, de afwisseling van oefeningen en het resultaat, heeft mij enthousiast gemaakt. Ik hoop dit enthousiasme op een persoonlijke en respectvolle manier over te dragen.

Ik geef les op verschillende locaties in Rotterdam, Barendrecht en Ridderkerk, maar verzorg ook op diverse andere locaties binnen Nederland Bedrijfsyoga. Regelmatig verzorg ik op aanvraag workshops op maat voor bedrijven door het hele land.