Rianne van Beveren

rianne

 

Ik heb mijn hele leven veel aan sport gedaan. Turnen, tennis , hockey, skiën en het volgen van vele verschillende lessen op de sportschool. Totdat ik moeder werd, werkte ik in een hotel. Toen mijn kinderen de basisschool leeftijd hadden bereikt, wilde ik graag weer aan de slag. Ik ben gestart met een docenten opleiding voor aerobic en step in Den Haag en vond al snel werk bij een sportschool in Rhoon. Daarna ging ik ook allerlei andere lessen geven, zoals Zumba, spinning en Kickfun.

In 2004 ben ik gestart met de Ground Control Pilates opleiding bij The Pilates Company. De vloeiende gecontroleerde bewegingen, met als doel het versterken van de rompspieren en met veel aandacht voor de ademhaling en de juiste lichaamshouding, spraken mij onmiddellijk aan.

Het mooiste aan Pilates vind ik, dat het voor iedereen toegankelijk is en dat je snel verbetering merkt. Door de herhaling van de oefeningen geeft het de klanten de kans om de oefeningen te perfectioneren. Hierdoor kan de klant ook haar/zijn vorderingen meten. En kan de klant de lat steeds iets hoger leggen voor zichzelf.

Naarmate ik mij steeds meer ging verdiepen in Pilates, door het volgen van diverse workshops, ben ik mijn andere lessen stukje bij beetje gaan afbouwen. Momenteel geef ik, als zzp-er, naast mijn les bij Yogazone nog eens 11 uur in de week met heel veel plezier Pilatesles in de regio Rotterdam.

Voor mij is Pilates niet meer weg te denken uit mijn leven en het maakt mij heel blij om te zien hoe vele klanten baat hebben bij de oefeningen. Denk hierbij aan minder rug-, schouder-, en nekklachten en een betere lichaamshouding.