Hans de Vries

Hans
Ik kom oorspronkelijk uit het middelbaar en hoger onderwijs. Na het behalen van mijn eerstegraads lesbevoegdheid voor de Spaanse taal heb ik jarenlang les gegeven bij o.a. MEAO Pompenburg, Hogeschool voor Economische Studies (HES), Erasmus Universiteit en Vertaalinstituut Goya. Mijn werk heb ik altijd gecombineerd met een actieve sportbeoefening: via zwemmen, waterpolo, judo, taekwondo, volleybal, hardlopen, fitness, streetdance en CXWORX ben ik uiteindelijk enthousiast geraakt voor Yoga. Ik doe nog steeds met veel plezier aan hardlopen, wat erg goed combineert met Yoga.

Na een aantal jaren Yogalessen te hebben gevolgd, kwam ik in aanraking met Ashtanga Yoga. Ik werd meteen gegrepen door de dynamische en toch rustgevende flow van houdingen en bewegingen. Het beoefenen van deze sportieve vorm van Yoga werd al snel een onderdeel van mijn dagelijks leven. Tegelijkertijd groeide de behoefte om mijn leservaring in te zetten om ook andere mensen enthousiast te maken voor Asthanga Yoga en om hen op een inspirerende en verantwoorde manier te begeleiden in hun Yoga-beoefening.

Mijn Yoga-docentenopleiding heb gevolgd bij de Ashtanga Yoga Academy in Antwerpen, bij Annemieke van der Zouwen en Manju Jois en in Greystones (Ierland) bij David Swenson. Ik ben officieel geregistreerd bij de Yoga Alliance (Registered Yoga Teacher, RYT200).

Naast mijn werk voor YogaZone geef ik les in verschillende sportscholen en wellnesscentra in de regio Rotterdam. Verder geef ik Personal Yoga Coaching aan wie de voorkeur geeft aan persoonlijke aandacht en begeleiding in een één-op-één lessituatie.